Isnin, 4 Julai 2011

Campur Tolak Darab Bahagi





Tengok tajuk je pun dah tau macam-macam benda aku pikir sekarang nih. nk jadi invisible sekejap, buleh x? tapi pastilah tak buleh kan haha. wt mase nih aku masih tersangkut kat umah, makan tido makan tido. gemokla nti aku nih.nak keje kang, nak kesane kemari naik ape? hatta kuda pn aku tak ada. ceh ayt klasik. teringat pulak time blaja plus skola dulu. g skolah, balik skola, lepak-lepak,g kelas,balik kelas,merayap. huih syok. lelagi plak lately ramai kawan yg contact tanye khabar. thnx a lot frens! amik kaw.dlu suh wt keje skola malas, suh wt assignment mengade2, skarang tu lah yang kau rindu sgat kn SHAREEN kn..sampai pegang pen pun aku dah kekok nak menulis.

Encik Azwan pulak dah selamat bekerja dengan gumbire kt sane. Maka dengan dukacitanya, aku kene membiasekan diri dengan environment pekerjaan die, yang bermaksud kene tahan rase gedik aku nak sms 24/7 dengan die, mematahkan dahan-dahan untuk bergayut tengah-tengah malam, dan mengeDATE sambil mengalahkan beliau men boling.hakhak. (die bace nih mati aku) lalaala~
Ape pun gudluck for you my dear. :) ilysdm!


wt mase nih aku masih bersabar dengan penuh harapan untuk memenuhkan poket aku dengan duit yang boleh menyenangkan ati. haih. Tuhan je tau mcm mne aku bejimat cermat amalan sihat skrg nih. nak kua notes RM10 bli topup pn tketar-ketar. tp xpe. Azwan punye pasal an.kihkih. Jimat-jimat aku pun, bile lalu tgk jam ELLE boleh ade hati lagi nk tengok harga. (tapi dalam hati dah tanam azam ' kau tetap jadi milik aku satu hari nanti') haaa nampak tak azam die kt situ? hihi

Pasni jarang la aku men UPDATE laman-laman sosial lepas nih. sory Marc Zuckerberg kerana menepikan FB anda buat sementara waktu. ha cakap pasal laman sosial, aku masih konfius dengan few habits stalker-stalker yang bertebaran. untuk apakah? well sume tau fb, twitter ni wadah terbaik nk connect deangan org2 sekeliling.tak kirela kawan lame ke, sedara mare ke,kwn sekelas ke ape. tp yelah.kadang2 ade stalker yg suke nak bawak mulut and beri pandangan macam2 tp tak tau keadaan sebenar. cthla ek, 'kau tengok budak tuh, baju ntah pape,ha lg plak die bgmbar macam....eh gelap je tempat tuh, mesti kt club ke ape tuh.'
kt sini je da blh judge org macam2.padahal die sebenarnye kt uma plus mase tuh xde letrik.sape tau kn?sebenarnye skati die nk ltak gmbr ape pn, dah acc die kn.yg gatal g tgk2 wall org wtpe? diam2 sudahla. yg aku paling yakin, stalker2 nih boleh jadi pengkritik hebat.rugi AF xamek dorg awal2 dulu. Pandangan aku, stalker mulut jahat mcm nih lg busuk ati berbanding org yg dorang dok kritik tuh. omputeh pn kate DONT JUDGE A BOOK BY ITS COVER. mandai je aku ckp gini an. haha.yg terase, nasiblah. aku pn xde suh kau g jenguk2 wall org ke ape. kau xde kacau aku, aku pn xde kacau kau.

Isnin, 7 Mac 2011

Bitterheart


Got stories. but im kinda speechless
     
     Entah.part mane yang silap, aku pun xtw. everything is such a mess today. almost lost everything. Xtw aku masih berpijak kat bumi yang nyata ke tidak. He lost his phone. Lost the lighter. And im kinda lost my mind for a second. Dan ntah keputusan ape yang aku wat, pun aku xsempat nk pk pape. (Yang ini kau kene avoidlah Shareen. ) Tapi nak buat macam mane. benda dh jadi. keluar ayat nk menyedapkan ati sendiri. Otak kawlah. Pusing-pusing pun keadaan tetap sama. salah kaw jugak Shareen. kan dah mendapat. Shit i hate this part. :(


FRIENDS OR FOE


   Da besa-besa barulah nak ingat member-member lame. Rindu zaman sekolah lah bagai. Padan muke kaw Shareen. Duhhhh! Time-time macam nih teringat pulak kt Ain,Cha,Praveena,Najwa,Paien. Tapi entah. Benda dah tak macam dulu pun.
Tak sume orang kite boleh harapkan. Even kawan baik pun, boleh 'buang' kite dari hidup macam tuh je. 
Dan untuk aku, friendship bukan benda yang boleh dibuat barang mainan. Nak guna, amek. Tanak guna, campak. Even bukan dalam konteks 'k.a.w.a.n' pun, appreaciating tuh nak kena ade jugak. Ape benda kaw mencharut malam-malam nih Shareen..Ah lantak ah. Sambung balik.  Kadang-kadang tuh aku fikir, tak perlu pun nak buat baik sangat kat orang.Wat hal sendiri pun dah cukop.

   Sebab: bile kite wat baik, xsemestinya kita dapat pulangan yang sama 
So: its a waste.
   Tapi: bile wat hal sendiri, orang ckp sombong.
   Kesan: tak puas ati. uhh!

Pada aku, lantak la orang nak kate ape pun.Biarlah orang nak wat kat aku macam mane pun. Tak lame je lagi aku kt sini. And yep, for friends who had really being a good one, i miss u guys a lot. But yet im still here, stuck with these anonymous which i really cant understand what were their true colours are. :(


Coffee and Biscuits

Its time for it. Yeah. dah nak exam and aku kene prepare nak mengadap soklan-soklan menakutkan mase final nanti. Harap-harap tuhan bagi ingatan yang baik nanti. Aminn....
Lepas nih kurang tgk tv, kurang mkn, kurang enjoy, kurang dating but extra coffee. aiyyoohh! im gonna miss my cloud more often then. :(


Home and Love

Tak lame je lg nk blik Batu Pahat dah. tah ape jd lepas nih. keje ke tak, aku tak taula. Sambung study, maybe? macam-macam nak fikir. Btw, rindu kat Atin and adek. Really do. Bilelah nak sakat adik-adik aku tuh. Ngeee..
And LOVE. jauhla lepas nih kite my dear Azwan. harap-harap dapat tempat dekat sikit kan? :) For what had happen today, trillion sorry had to be made. So SOOO SORRY. but the days we''ve spend together past three days will be kept as another sweet memories of us. Love ya! :)

Isnin, 24 Januari 2011

MENTAL


HAIRAN.
 perkataan tu lah aku fikir dari semalam.
kenapa benda yang aku xsuka still lagi jadi? sebab?kenapa?
nasiblah masih boleh tido nyenyak. tepuk bantal star aku tuh and tah bila aku tertido.

senang kata, bukan senang nak puaskan ati semua pihak.walau ape pun kita dah buat,
BUKAN MUDAH.
sebab? kita sendiri pun bukan bagus sangat untuk dilabel PERFECT.
dan bagusnya, aku buakn orang yang suka sangat nak fikir pasal benda2 macam tuh.
aku buat benda-benda yang aku rasa boleh buat.
if xleh nak buat sangat pun, at least aku try.
mungkin ada sikit-sikit aku silap,or tak tepati janji. 
mungkin aku pernah abaikan orang, 
mungkin aku pernah xmenjaga ati, 
mungkin jugak pernah cakap bukan-bukan.
TAPI 
aku rasa aku xpernah curang,xpernah malukan sape2,dan xpernah flirt
PLUS
aku xpernah nak libatkan kawan-kawan aku dalam benda2 yang aku rasa xperlu.
tapi yelah. bukan semua orang nak puas ati dengan statement kita.
masih nak berbahasa kasar, masih nak maki-maki,
biarlah.orang xsuka , aku pun xnk kacau idop dia.
ayat dulu tuh SHAREEN,
: kau xsuka kau boleh gerakkk lahh.

jangan kau dah baik-baik ngan aku,
lepas tuh kau nak ungkit-ungkit ape kau dah buat
aku xpenah suroh.

aku tak nak berubah untuk jadi orang yang bukan diri aku.
dan aku pun tak suka orang yang ubah diri dia untuk aku,
except for benda (-) ve to (+) ve,
yang tuh aku boleh terima.

notes: aku rasa ni lah blog yg paling bodoh aku pernah buat. no idea.just nak lepaskan benda dlm ati.

Jumaat, 14 Januari 2011

10 THINGS I HATE IN LOVE


GILA KENTANG!
ah.tiap-tiap orang mesti ada benda yang tak disukai kan?
skema pulak ayat kau ni SHAREEN. Ding!

1) I HATE LIAR
Jika anda tercampak dalam golongan ini, atau dalam perancangan untuk mem-pentipukan saya,tolong jauhi saya. pintu keluaaaarr di sebelah kiri.

2) I HATE POYO'ers
Jangan nak tunjuk hebat depan saya, atau cuba nak jadi jaguh kampung.elak saya wachaaaa! je.Melainkan anda mampu bawak lori yang memuatkan 200 carton coke menggunakan 1 jari, anda punya POYO adalah acceptable.

3) I HATE PLABOY'ers
kalau-kalau anda ramai betina untuk diberikan perhatian.ah.belok simpang depan tuh.saya tak memerlukan orang macam nih dalam hidup.Pada pendapat saya, buaya jenis ini perlu dihapuskan secepat mungkin. Saya tak peduli walaupun spesis ini semakin pupus di seluruh muka bumi.

4) I HATE VIOLENCE
Yang ini saya tak suka.kes beras.kata orang.uh.saya type 'beras' kah tadi? Ding! perut lapar, mungkin. lg skali.Kes berat, kata orang.Sekali anda angkat tangan, yep.saya pun boleh angkat.tapi angkat kaki la. No forgiven for this kind of situation.

5) I HATE OPPOSITE SEX BFF
Hah. terlampau banyak kawan baik perempuan amatlah merimaskan saya. Abaikan mereka sebelum saya mengabaikan anda.Lagi bagus anda remove secepatnya number fon dan block mereka dari frenlist facebook anda.Saya pun tak suka nak mengeluarkan kata-kata kurang sopan kepada rakan-rakan baik perempuan anda yang tak paham bahasa cara hidup orang yang dah ada girlfriend.

6) I HATE UNWISE THINKER
Kalau boyfriend saya berumur 12 tahun kebawah, adalah tidak menjadi masalah jika mereka masih lagi dipanggil ke pejabat guru besar kerana menggigit kepala rakan. Tapi bila sudah berumur 21 keatas, tolong lhaa paham.sekurang-kurangnya refer notes Human Resource, semester 5- Sebab Dan Akibat.

7) I HATE SMOKER
Terangkum dalam kategori pencemaran gas dan pandangan mata.Fyi, saya benci bau rokok dan jika anda boyfriend saya, tolonglah berhenti menghisap rokok,wan.Uh.saya type 'wan' kah tadi? Ding! 
p/s: Saya tak nak 'ditinggalkan' terlalu awal gara-gara rokok. huh!

8) I HATE DRUNKER
Anda dibenarkan minum air skyjuice, air kelapa, air sirap dan macam-macam lagi.Hatta air dalam akuarium pun  dibenarkan sekiranya terdesak.Saya amatlah menentang keras minuman keras. Plus, sila jauhi dadah.Mendekati dua perkara ini bermaksud anda sudi dan bangga kehilangan saya.

9) I HATE YOUR EX

Ahad, 9 Januari 2011

JUST A DREAM


its enough.

Tah kenapa aku susah betul nak lelapkan mata.mungkin sebab aku tak buat apa yang selalunya aku buat kot. ntah.this few days im not lucky enough to live my dream.and as said, its is only just a dream.

nahh.sibuk-sibuk fikir.tapi orang lain langsung xmengharapkan aku ada pun dalam hidup dia.
sudahlah SHAREEN.kau dengan mimpi kau dah boleh gerak.
kau kene carik balik SHAREEN yang senang nak melupakan tuh.
KENAPA: jgn banyak tanya.dia pun dah ckp kau ni menyemakkan hidup dia.

Jumaat, 7 Januari 2011

Forget the PAST, build the FUTURE.


THIS IS WHAT I CALL LOVE


Sedar tak sedar.its almost six month im with him. dlm mase six month nih, banyak bende we've been trough together, kan b? 

DULU..
kite naik bus same-same..salu sebenarnye terserempak..salu nampak b dengan baju skolah tuh.ngan tie HS tgntung kat leher.funny lah tyme2 skola dulu. name je dok satu taman, satu bus mase blik, tapiii xpenah pn btgur.ingat2 balik, rasenye skali je b pnh bukak mulut, tuh pn tye do mane..pas je dari tuh, xd tego2 daaahh.
dalam bus pun.kite salu rebut tmpt duduk kan? tuh..seat blakang skali, tepi tingkap tuh.hehe..tapi jap je nmpk b...xlame pastuh, b dah ad moto sendiri nk g skola..since tuh kite xde jmpe lg..

SEKARANG..
July 2010. i meet my BUSMATE baliklah! engt lg mase mule2 add kt FB? macam kenal je kan..masing2 try nak engtkan kt mane penah jmpe dulu..slagi xengt, slagy tuh xpuas aty..last2 b yang engt pasal bus..xsangka, kite blh kwn..tuh pun lepas u mengaku yang u cakap dulu i suke buat muke poyo.dats why u xtego. APELAH!
Next we meet kt Ipoh. Then leret pegy Kuantan..and yep, kat Kuantan kite declare..kt Pantai Teluk Chempedak.and im gonna always remember that moments.08.08.10..;)
Tak sangka i couple ngn BUSMATE i ni..hehe

DAY BY DAY..
Makin byk bnde kite kongsi, mkin byk bnde kite gado...and most important, makin byk we know each other.
U got ur own past, as well as i am..know what..it s hurt when i get to know each of your story, day by day..tapii i dont mind..ape pun cite yg u bgtw, or sapee sapee pun akan bgtw lepas nih, i WONT care. i nak u yang sekarang, bukan u yg lame..


I LOVE U, AZWAN.
Even kite baru lg..i hope it WONT FADE. ever.
InsyaAllah..

Selasa, 4 Januari 2011

new year.new hope
slogan ape ntah.bio lah. who cares?
alah..takde mood lah nak blogging tyme2 mcm nih.
ape kaw rase nih SHAREEN...
SHAREEN pun jawab: rindu,rindu,rindu!

ah.nak tido, takde mood lah pulak. tapiii sejak biler kaw boleh takde mood nak tidow nih SHAREEN...bukan kaw kuat tidow kerr??cari-cari.pusing.and yep, the ANS: that name. the one and only name. AZWAN..
SHAYE RINDU AWAK LAH! tahuuu tak? pastilah tak kan.uhh.tak penat ke gado2 neh. tapi apelah. ape aku cakap dia bukan nak pcaye.buang karan je.eceh.kaw guna blik ayt lme nih SHAREEN.. haisz.

mula lah kaw nk merepek pagi-pagi bute nih.pegi tidolah SHAREEN oii. besok kat claz kaw mle lah gatal mate nak tkebil.cabut kelas kang.ape pulak lec kate.kuangaja nih.adoi.adoi. org len dah sedap bdengkur dah pn. kaw tunggu jelah SHAREEN...xpayah kau nak nangis2 sangat lah.dah dua-dua ada batu dlm kapla. pikir lagi.pusing sane sini.

solution: simpan.diam.tapi lame-lame boley tak btl jugak otak kalo dah asek pikir bnde yg sme tahuuu.dah-dah lah. uhhh! mintak2 malam ni xdapat nitemare.
padan muke kaw SHAREEN!

and yeah! tutup lampu.tutup lappy.zzzZZ